Blog

 1. Alles voor uw Terrarium
  01
  Jan

  Alles voor uw Terrarium

  Een terrarium is een gesloten omgeving waarin planten en dieren in harmonie samenleven. Het is een unieke manier om de natuur in huis te halen en om te genieten van een prachtig ecosysteem.

  Read more
 2. zalm vis kopen
  14
  Sep

  zalm vis kopen

  Zalmen zijn onder verschillende soorten te verdelen. Zo heb je de diamantzalm, een straalvinnig vissensoort. En een roodkop zalm zoals op de afbeelding. De diamantzalm is familie van de Karperzalm. De Karperzalm komt voornamelijk voor in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. De Karperzalm is kenmerkend door vliezige huidplooi tussen de rug- en staartvin. De zogenaamde vetvin.

  Read more
 3. Labyrintvissen
  01
  Jan

  Labyrintvissen

  Labyrintvissen zijn een groep kleine tot middelgrote zoetwatervissen. In het wilt komen Labyrintvissen voornamelijk voor in Afrika en Zuidoost-Azië. Daar zwemmen de vissen in traag stromend water. Alle soorten Labyrintvissen hebben een ademhalingsorgaan: het labyrint. Door het ademhalingsorgaan kan de vis aan de oppervlakte lucht in ademen. Het labyrint is handig in tropische wateren met weinig zuurstof. Bij de meeste Labyrintvissen bouwt het mannetje een drijvend nestje gemaakt uit schuim, luchtbelletjes en planten. Het nest met schuim voorziet de eieren van zuurstof. Het mannetjes Labyrint draait het vrouwtje onderste boven en de eieren (lichter dan water) stijgen op in het nest. Het mannetje beschermd de eieren en het nest.
  Read more
 4. Midden bewoners
  01
  Jan

  Midden bewoners

  De middelste waterlaag is veruit de populairste waterlaag voor de meeste aquariumvissen. De onder- en bovenkaak, van een vis in de middelste waterlaag, is vaak gelijk. Dat wordt een eindstandige bek genoemd. Deze bek helpt de vis vallend voedsel op te pikken uit het water. De vorm van de vis in de middelste waterlaag kan erg verschillen, zoals hoog gevormd, langwerpig en alles daartussenin.
  Read more
 5. Bovenbewoners kopen
  01
  Jan

  Bovenbewoners kopen

  Vissen in de bovenste waterlaag

  Sommige vissen bevinden zich voornamelijk in de bovenste waterlaag van een aquarium. Deze vissen bevinden zich hier omdat zij bijvoorbeeld af en toe naar lucht happen. De vissen in de bovenste waterlaag hebben veelal een bek die helpt voedsel van het wateroppervlak te kunnen pakken. De onderkaak is vaak langer dan de onderkaak waardoor het voedsel pakken nog makkelijk gaat. Ook is de rug vaak lang en heeft een vis in de bovenste waterlaag geen vin bovenop zijn rug, zo voorkomt de vis dat hij van bovenaf gezien wordt. 

   

  Read more
 6. Welke vijverfilter heb ik nodig?
  01
  Jan

  Welke vijverfilter heb ik nodig?

  Door verschillende oorzaken kan er vervuiling in de vijver komen. Zo komen er bladeren, stof en dode insecten van buitenaf op de vijver terecht. Ook het leven in de vijver zelf zorgt voor vervuiling. Vissen laten uitwerpselen en kieuwafscheiding achter en als waterplanten afsterven, gaat dit rotten. Het vuil moet uit de vijver gehaald worden om algengroei en vissterfte tegen te gaan. Daarom draagt een vijverfilter bij aan een gezonde en schone vijver.

   

  De vijverfilter bestaat uit een mechanische en een biologisch filtratie. Bij de mechanische filtratie worden de vuildeeltjes uit het water gefilterd door bijvoorbeeld filterborstels, filtermatten of een zeef. De biologische filtratie bestaat uit een groot filteroppervlak met bijvoorbeeld bioballen, filtermousses of filtergesteente. Op het materiaal kunnen bacteriën zich makkelijk hechten en bijdrage aan een biologisch evenwicht in de vijver.

  Read more
 7. Alles over vijverbenodigheden
  11
  Apr

  Alles over vijverbenodigheden

  Alles over onze vijverbenodigheden

  Een vijver is meer dan alleen een bak water. Het is een natuurlijke waterbiotoop op kleine schaal. In de natuur zijn vijvers vaak veel groter waardoor het water op een natuurlijke manier schoon blijft. Bij een vijver in de tuin moet je de natuur een klein handje helpen. Alleen dan kan je genieten van helder water, bloeiende planten en blije vissen.

   

  Vijverbenodigdheden en vijverproducten helpen jou je vijver gezond te houden. Zo hou je de vijver algenvrij door gebruik te maken van een goede vijverfilter die aangesloten is op een vijverpomp. De Vijverpomp zorgt er ook voor dat de vijver niet bevriest, voorziet het water van zuurstof en voert schadelijke gassen af.

   

  Door gebruik te maken van een testset kan je een paar keer per jaar kijken of je een gezonde vijver hebt. Het kan voorkomen dat er algen gaan groeien in je vijver of dat vissen sterven. Op dat soort momenten kan je bijsturen door de waterhardheid en zuurgraad op peil te brengen.

  Read more
 8. Tropische vis Platy
  01
  Jan

  Tropische vis Platy

  Read more
 9. Tetras van Koicompagnie
  01
  Jan

  Tetras van Koicompagnie

  De ‘Tetra’ is de verzamelnaam voor veel kleine karakteristieke zoetwatervissen. Tetra vissen komen voornamelijk voor in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. De vissen onderscheiden zich door de aanwezigheid van een kleine vetvin tussen de rug- en staartvinnen. Bij veel soorten Tetras, zoals de Neontetra, is de vetvin felgekleurd. Verder hebben de vissen vaak gecomprimeerde, spoelvormige lichamen. De Tetras zijn gemakkelijk in gevangenschap te houden. Daarom zijn de vissen erg populair voor thuisaquaria. https://www.koicompagnie.nl/vissen/tropische-vissen/tetra-s.html
  Read more
 10. Tanganyika Cichliden Kopen
  01
  Jan

  Tanganyika Cichliden Kopen

  Tanganyika Cichliden kopen?

  Tanganyika Cichliden voor in het Tanganyikameer. Het meer is het op een na diepste meer en op een na grootste meer op aarde.  98% van de soorten komen alleen voor in het meer. Dat wordt veroorzaakt doordat het meer uitkomt in de rivier de Kongo. Door stroomversnellingen en andere waterwaardes kunnen de vissen niet van het meer naar de rivier komen en andersom.

   

  Tanganyika Cichliden komen in ongeveer 250 soorten voor en zijn erg divers in vorm, kleur en gedrag.

   

  De inrichting van het aquarium is geheel afhankelijk van welke soort Tanganyika cichliden je wil gaan houden. Het wordt aangeraden om afgerond zand op de bodem van uw aquarium te leggen. Veel van de soorten happen namelijk in het zand op zoek naar wat eetbaars. Ze ziften hierbij het zand langs hun kieuwen.

   

  Veel van de Tanganyika Cichliden hebben rotsen nodig met daartussen kieren, holen en spleten. De vissen bouwen daarin hun eigen territorium en met wat geluk bouwen ze een nestje en krijg je vanzelf nieuwe visjes. De slakkenhuis bewoners hebben geen rotsen nodig, wel genoeg slakkenhuizen. In het aquarium mag je waterwaardes aanhouden vanaf pH 7 a 7,5. Zorg er wel voor de vis langzaam kan wennen aan de waterwaardes.

  Read more